Свикване на извънреден Национален съвет, който да определи дата за Национална конференция, при строго спазване на Устава на партията. За това настоява в позиция до медиите Градският съвет на СДС в София. В писмото се настоява и за незабавно възстановяване на диалога в НИС на СДС. 

Това съобщават от пресцентъра на партията. 

Повод за него са последните събития и опит за съхраняване на единството на сините и достойнството на партията. Припомняме, че заседанието на Националния съвет на СДС от миналата седмица в столичния Културен дом "Красно село" прерасна в скандал и ръкопашни схватки.

Още в началото на заседанието от името на Преговорния екип изпратиха съобщение до медиите: "Мутри на Лукарски от неидентифицирана охранителна фирма не допускат, гонят и удрят членовете на НИС и Националния съвет от залата." В последващо съобщение бе уточнено и мястото на събитието - "Заседанието е в Културния дом в Красно село".

Лукарски видя в мелето агентурен сценарий за разбиването на СДС

Лукарски видя в мелето агентурен сценарий за разбиването на СДС

Сценарият обслужвал чужди интереси

Лидерът Божидар Лукарски поиска да насочи партията към "консервативно-патриотична" коалиция с НФСБ. Структури на "сините" поискаха неговата оставка.

Румен Христов и Емил Кабаивнов се смятат за основни лица на опозиционния лагер.

Лукарски по-късно се извини на всички седесари за цирковете и баталните сцени.

По думите му това бил сценарий за разбиването на СДС и за слагане на края на голямата някога дясна партия.

Сега трябва да загърбим всякакви противоречия и да осъзнаем всички заблуди! Нека цялата ни разумна енергия, която неведнъж сме показвали в трудни ситуации, ни насочи не към псевдоморални послания и безсмислено упорство, а към честен разговор за бъдещето на СДС и България, се казва още в позицията.