Задържани са седем участници в тежкото криминално престъпление, извършено в частен дом в плевенското село Божурица тази нощ, съобщават от МВР. Извършителите са установени след предприетите незабавни действия на криминалисти от полицията в Плевен и Долна Митрополия.

В разследването се включват експерти от Базова научно-техническа лаборатория, както и служители от сектор "Специални тактически действия" при ОДМВР - Плевен. Локализирана е къща в селото, където са заловени седем местни жители - двама на 35 г., останалите на възраст 29, 22, 19 и 13 години. Те са задържани за срок до 24 часа. Изяснява се участието на всеки от тях в престъплението. 

При претърсвания на адреси в селото са открити и иззети нож, метален предмет и други веществени доказателства.

Жена е намерена убита в плевенско село

Жена е намерена убита в плевенско село

Други трима били ранени

Сигналът за сбиване в частен дом в село Божурица, община Долна Митрополия, е получен около 03.20 часа. Пристигналите на място полицейски екипи установяват смъртта на 49-годишна жена и самоличността на трима ранени - на 17, 25 и 45 години, които са откарани в болница. В хода на предприетите първоначални действия е изяснено, че обитателите на къщата са били нападнати от петима души.

Предстоят експертизи. Разследването и цялостното документиране на тежкото престъпление продължава под контрола на Окръжна прокуратура - Плевен. По случая е образувано досъдебно производство.