Всички данни на тайните агенти, планове и текущи операции на македонското управление за сигурност и контраразунаване са били откраднати от архива  и дадени на България.

Това твърди в сензационна публикация най-тиражирания македонски вестник „Дневник".

Под заглавие „ Разузнавачите ни предадени на България" на първа страница, изданието твърди, че сътрудник на управлението за сигурност и контраразузнаване с инициали И. С. е фотокопирал строго секретни данни, избягал преди месец в България и ги е предал на  българската служба за държавна сигурност.

Изданието се позовава на неназовани източници от македонското МВР и твърди, че И. С. е бил анализатор в контраразузнаването и внук на бившия министър на вътрешните работи на Македония - Доста Димовска. В момента тя е директор на македонския културен център в София.

Димовска:

Нямам роднини, които да работят в Управлението за сигурност и контраразузнаване, не знам за какво става дума.

Вестникът твърди, че в момента е в ход вътрешно разследване в македонското контраразунаване под кодовото име „София".

Вестникът твърди, че директорът на българската служба за държавна сигурност се е обадил на македонския директор на управлението за сигурност и контрарузнаване, за да го поздрави, че той първи е подал сигнал за възникналата ситуация. 

Изчезналите данни разкривали македонската разузнавателна мрежа, за чието възстановяване ще са нужни две десетилетия, добавя изданието.

Същеремено Димовска отрече да има роднини в македонското разузнаване.

Нямам роднини, които да работят в Управлението за сигурност и контраразузнаване, заяви Доста Димовска,  цитирана от БНР

Не знам за какво става дума, това ще коментират официалните македонски институции, каза Димовска.