Родители са се възмутили след като преподаватели в час по сексуално образование, учили 10-годишни деца на мъжката и женска полова система, а след това ги насърчавали да ги рисуват.

От програмата в Нова телевизия се е оплакала родителка.

Целта на програмата на фондация "Пулс" е превенция на насилието във всичките му форми, включително и сексуалното. Програмата не е одобрена от МОН.

Една от недоволните майки коментира, че начинът, по който се обучават децата на равна сексуална информираност я безпокоиСпоред майката това влия негативно на децата, защото по този начин им се възбужда любопитството и те започват да търсят повече информация от твърде ранна възраст.

Други родители не искат програмата да спира.

"Децата се информират за всичко, което е позволено в проекта. Синът ми не е споделял за целувки по бузата. С децата говорим за половото идентифициране - аз съм момче, тя е момиче. Това започва първо вкъщи. В проекта няма дума разврат", коментира друга майка.

Според психолога на училището Симона Добринова, проектът има превантивна цел - да предпази децата от насилие във всичките му форми. Тя допълни, че родителите са се запознали с темите в проекта, като поясни, че една от темите е "Различието между нас".

Програмата обаче ще бъде прекратена заради конфликта, информира директорът на училището.