Без традиционните в последните години тапи по време на "голямото пътуване" преди Коледа. Този неочакван подарък ще получат пътуващите по автомагистрала "Хемус" в участъка при Витиня, увери в кулоарите на Народното събрание регионалният министър Иван Шишков.

"В момента много активно се завършват тунелите на "Витиня". Лично се надявам, имам и уверението (на строителя), че до 20-ти декември да бъде пуснато цялото движение. Имам всеки ден информация, в момента полага асфалт, слагат се деформационни фуги", каза той.

"Това е уверението ми от "Автомагистрали", всеки ден ми пращат снимки, може и да Ви ги покажа, ако желаете. Има да се слагат мантинели в момента, има да се дооформят две или три от деформационните фуги и асфалтът, който ми бе показано, че е изпълнен в голямата си част. Разбира се, времето е такова, че може два дена да се работи, два не, но въпреки всичко виждам, че ще има още един прозорец. Надявам се в този прозорец да завършат и наистина в този си участък магистрала "Хемус" да стане коледно чудо", конкретизира на въпрос на News.bg шефът на регионалното ведомство.

Шишков пита НС: Защо фирми строят "Хемус", а гаранцията е в държавата?

Шишков пита НС: Защо фирми строят "Хемус", а гаранцията е в държавата?

МРРБ иска възможност строителството да продължи и да не се загубят парите

Освен това - работило се активно и по смяна на мантинели и пътна маркировка по други аутобани - "Тракия" и "Струма". По казуса именно със "Струма" пък Шишков е категоричен - ако служебният кабинет остане още време на власт, ще се "направи всичко възможно", за да не изгуби страната ни еврофинансирането за строителството на пътя.

Шишков коментира с разбиране и протеста на служители на АПИ заради ниски заплати. Той призна - възнагражденията в пътната агенция били "изключително ниски".

"В момента се работи в тази насока (за повишаване на заплатите). Говоря с министъра на финансите и надявам се съвсем скоро да бъде решен този проблем", увери министърът.