След сигнал на регионални дирекции РДНСК до общината, администрацията изготвя констативни протоколи за незаконни обекти в частни и държавни имоти. Собствениците им имат седемдневен срок, след като ги получат да направят възражение, след което се издава заповед за премахване, съобщи БНР. Ако това не бъде извършено от частния инвеститор, то общината ще разпореди премахването им и ще си търси разходите по законния път, информират от администрацията.

Оранжерията, в която Ахмед Доган разказал, че гледа домати, е един от незаконните обекти. Тя е в имот на свързваната с почетния председател фирма "Хермес Солар". Тя няма строителни книжа, не са и представени такива. Същото е положението и за триетажната сграда, издигната на държавен имот, за която сигнализира общинският съветник Константин Бачийски

Община Бургас е издала разрешение за основната сграда и разширението ѝ, която е именувана "водна спортна база", въпреки че няма данни там да се провеждат кампове и лагери на спортисти. Законни са още един басейн и трафопост.

Прокуратурата не открила никакви документи за "Росенец"

Прокуратурата не открила никакви документи за "Росенец"

Кметът на Бургас и шефът на ДНСК трябва да предприемат действия

Собствениците на имотите са представители документи за узаконените постройки в указания от Община Бургас срок и засега няма да се пристъпи към анонсираната възможност администрацията да забрани да се обитават сараите. Или "водната спортна база". Процедурата за въвеждането на сградите в експлоатация е стартирана, но от общината уточняват, че в закона нямало срок кога трябва да приключи.

Ако не бъдат представени всички необходими документи за въвеждане на обекта в експлоатация, ще бъдат издадени съответните заповеди за забрана на ползването им, казват от администрацията.