Съдът в Несебър наложи административно наказание глоба в размер 4 500 лева на Ралф Сундберг, съобщава БНР.

Сундберг беше признат за виновен за нападението над камериерка в хотел в "Слънчев бряг". Делото беше гледано по специален ред, предвиден в закона, който освобождава подсъдимия от наказателна отговорност заради чистото му съдебно минало.

Шведският турист, ритнал наша камериерка, е под домашен арест

Шведският турист, ритнал наша камериерка, е под домашен арест

След като бе представен договор за наем, за да може Сундберг да бъде регистриран

Обвиняемият Сундберг заяви пред съда, че се разкайва за постъпката, чувства се засрамен, че преди това никога не е удрял човек и че никога повече няма да прояви агресия.

От прокуратурата исках а да му бъде наложено максималното наказание - глоба в размер на 5000 лева. По мнението на прокурор Радост Бошнакова законът трябва да бъде променен. Според нея за подобно дръзко посегателство да се налага по-строго наказание.

Адвокат Никола Атанасов, защитник на обвинения, поиска да се съобрази със смекчаващи вината обстоятелства, че подсъдимият нееднократно се е извинил за постъпката си и е оказал съдействие на разследващите органи.

От мотивите на съдия Йорданка Майска става ясно, че чистото съдебно минало на подсъдимия не е смекчаващо вината обстоятелство, че той не е проявил елементарно човешко отношение към пострадалата и не е признал фактите по делото.