Николай Манчев, синът на бившия посланик в Кувейт Ангел Манчев, е участвал в погрома на трамвай № 20, при който бяха пребити последователи на крайнолявата организация "23 септември", съобщи kafene.net

Свидетелства за това има в няколко форума на организации, проповядващи анархизъм. Въпреки, че е бил маскиран, самият Николай е бил разпознат и от активисти на "23 септември". Заедно с него е бил и друг известен бияч - Димитър Лазаров, по прякор Митьо Хоумлеса.

Представителите на „23 септември" са пътували към Дома за временно настаняване на чужденци за планирано участие в протест против задържането на хора там. Бити са с метални пръти, увити в хартия.

Николай Манчев и Митьо Хоумлеса са сред лидерите на „Националната съпротива" - организация, състояща се от отцепници от Българския национален съюз на Боян Расате, който също беше пребит от непознати преди седмица пред дома си.

От началото на годината схватките между двете групи по официални данни са пет. Враждуващите групи са си уреждали войни в извън населени места, на които са си уреждали включително и юмручни двубои.

Идеята за протеста тръгва от група във Фейсбук за освобождаване на бременната арменка Аревик Шмавонян, която получи отказ за статут на бежанец и беше задържана в дома за временно настаняване тази година.

Николай Манчев е сред дейните участници в "Националната съпротива". За разлика от останалите й симпатизанти той е добре финансово и поддържа съвсем различен стандарт на живот. Семейството му живее в огромна, луксозна къща в "Горна баня".

Манчев се смята за мозъка и идеолога на "Националната съпротива". Обикновено ходи добре въоръжен, а в интернет се разпространява клипче, на което Николай Манчев вади пушка и пистолет и стреля по мишени, след което се обръща към камерата и скандира "Национална съпротива за България!"

Друга интересна подробност от рода на Николай Манчев е, че дядо му е бил съдия от Народния съд.