На предстоящите избори Синята коалиция ще издигне свои кандидатури за местна власт и за президент. Това обяви в Плевен депутатът Асен Агов, съобщи БНР.

От "Демократи за силна България" настояват колкото може по-скоро да бъде постигнато споразумение със СДС за запазване на "Синята коалиция" и като предизборен формат.

В национален мащаб ние сме конкуренти на ГЕРБ, явяваме се със свой кандидати и като конкуренти ще се борим за едно по-добро дясно управление на България, посочи Агов. Той уточни, че кандидатите ще се излъчват по определена процедура, която предстои да бъде уточнена.

На въпрос как Синята коалиция ще реагира на евентуален нов вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов, ако Конституционният съд потвърди тази възможност, Агов коментира: Това ни поставя в много трудно положение, защото като част от семейството на Европейската народна партия, ние сме подкрепили това правителство.

От друга страна има политики, които ние категорично не одобряваме и го показахме по време на вота на доверие, добави той.