Служителите на Комисията за защита на потребителите излизат на стачка с искане за увеличение на заплатите с 60%. Това съобщи Синдикатът на административните служители към КТ "Подкрепа", който е организатор на протеста.

Предупредителната стачка ще се проведе на 17 март от 10 ч. до 11 ч. в цялата страна пред сградите на КЗП, като повече от половината от работещите в сектора са потвърдили присъствието си.

Освен увеличение служителите искат то да има ретроактивно действие и да влезе в сила от 1 януари 2023 г. Също така увеличените средства да се разходват за нарастване на основната заплата на всички служители на КЗП с еднакъв като числова стойност размер.

От КТ "Подкрепа" споделиха, че заплащането в КЗП варира спрямо длъжностите, но общо взето средната брутна заплата е около 1000 лева.

В същото време обемът на работа в Комисията се е увеличил многократно заради огромната инфлация, спекулата и повишението цените на всички стоки и услуги, изтъкват от Синдиката и добавят, че заплатите на служителите не са увеличавани от 2020 г.

Работещите в КЗП докрай ще отстояват исканията си и в случай, че не бъдат чути ще преустановят работа и ще обявят безсрочни стачни действия.

КЗП хвана 150 нелоялни търговски практики

КЗП хвана 150 нелоялни търговски практики

Броят на констатираните нарушения надхвърля броя на направените проверки