Депутатът от ГЕРБ Тома Биков обясни смяната на министъра на туризма Николина Ангелкова с вицепремиера Марияна Николова с опит на Обединени патриоти, които имат по-различно виждане за туризма, да приложат някои от идеите си.

В студиото на БНТ от Народното събрание Биков похвали Ангелкова за работата й като министър на туризма, но посочи, че когато се правят едни промени в правителството, в разговорите участват и коалиционните партньори. Според него мотивите за оставките на четиримата министри били валидни, а политическата цел - да се покаже, че премиерът Бойко Борисов взима основните решения.

"Не е Делян Пеевски, не е ДПС и всякакви други конспирации. Правим го с политически действия, а не с политически приказки, както е в средите на опозицията", увери Тома Биков.

Оставките нямало да дадат нов живот на кабинета

Оставките нямало да дадат нов живот на кабинета

Александър Маринов: Партийният егоизъм би бил добър, ако партиите у нас мислят рационално

По думите му БСП влезли много рано в предизборна кампания, помпат се едни други и се повтаря "сценката" през годините. Действията с оставките се правят, за да се види къде е ГЕРБ, с кого иска да управлява и че е партията е готова да се раздели с всеки, но не и с избирателите си. ГЕРБ са готови да отхвърлят всякакви съмнения за задкулисни договорки.

Тома Биков не знае дали напрежението с протестите ще се намали, защото страната ни се намира в предизборна кампания. Една голяма част от протестиращите са с чисто намерение и сърце, но не знаят, че са включени в кампанията на различни политици, изтъкна депутатът.

До голяма степен се намираме в два кампании - за президентски и парламентарни избори. "Господин Радев подкрепя с всички сили БСП, защото, ако опозицията спечели парламентарните избори, ще иска втори мандат. "Всичко това са едни красиви опаковки, които не можем да ги наречем красиви, но ще ги видим след няколко месеца", заяви Биков.

ГЕРБ няма да искат импийчмънт за президента, защото това би добавило на държавния глава образа на жертва. Тома Биков недоумява защо държавният глава поставя под общ знаменател всички хора и ги нарича "мутри". Биков е убеден обаче, че Радев щял да плати политическа цена за тези свои думи още на президентските избори.

"Сценарият, който се опитва да осъществи президентът, е под неговата егида да сформира коалиция между БСП, Демократична България и ДПС под маската на Конституционната реформа, която ще се осъществи през преговори с нас", каза още Тома Биков.

Според него нито едно служебно правителство няма да може да вземе нито една правилна мярка срещу коронавируса. ГЕРБ не иска предсрочни избори, за да не въвлича страната в политическа криза.