Заради снега има усложнения по пътищата в Североизточна България. Инспекторът Лъчезар Близнаков от Националния координационен център за безопасност на движението по пътищата заяви, че пътищата се затварят периодично за почистване като поясни, че всички проходи са проходими.

Близнаков добави, че няма загинали и ранени при пътно-транспортни произшествия за изминалото денонощие. Той апелира гражданите да не предприемат пътуване, освен в крайна необходимост и да се съобразяват с актуалната пътна обстановка.

В тази връзка с изградените в изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването КПП по областните градове, от "Пътна полиция" припомниха, че пътувания се осъществяват само при възникнала неотложна необходимост - полагане на труд, здравословни причини или завръщане на постоянния или настоящ адрес.

Бланка на декларацията, с която трябва да са снабдени гражданите, е публикувана на сайта на МВР www.mvr.bg. Тези, които пътуват по работа, могат да го удостоверят със служебна бележка от работодател. Обезпечено е приоритетното пропускане на товарни автомобили за доставка на хранителни продукти и лекарства, както и на автомобили на ВиК, електроснабдителните и топлоснабдителните дружества.