Граждани внесоха жалба до прокуратурата и МВР заради блокираните кръстовища в София, съобщи БНТ. Ние сме граждани, които не сме съгласни да излизат и да блокират кръстовищата от наше име. Не сме ги упълномощили ония хора там от наше име да се изказват и да правят зулуми, заяви вносителят на жалбата Веселин Георгиев при влизането си в Съдебната палата.

"С настоящата жалба искаме да изразим притеснението си и възмущението си от безчинствата, които се вършат ежедневно на кръстовищата Орлов мост, пред Софийския университет и на бул. "Цар Освободител", забулени под формата на мирен протест. Търсим вашето съдействие за прекратяване на тези хулигански действия", пише в жалбата.

28-ият протест приключи мирно, блокадите остават

28-ият протест приключи мирно, блокадите остават

Протестиращите все така настояват за оставка на правителството...

Подписите са над 100 и ги събрали два дни по два часа на пилоните на НДК. Не сме търсили масовост, по-скоро искаме бързо да ги внесем, за да може да се вземат мерки бързо", посочи още вносителят.

Припомняме вече 28 ден продължава антиправителствения протест в страната. Искането на протестиращите е оставка на кабинета "Борисов-3" и на главния прокурор Иван Гешев.

Три кръстовища в столицата остават блокирани. Те са "Орлов мост", площад "Независимост" и на Ректората.

Антиправителтсвени протести имаше също в Пловдив, Варна, Бургас, Ямбол, Русе, Перник, Благоевград.