Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, главният прокурор Борис Велчев и председателят на ДАНС Цветлин Йовчев се срещнаха, за да обсъдят работата на съвместните групи, които ще работят по топ-делата.

Според главния прокурор те ще могат да заработят в първите дни на септември. Ясни са делата, по които ще работят експертите.

„Това е реалистичният срок, в който тези екипи могат да започнат работа", коментира главният прокурор. Стана ясно, че те ще са под ръководството на прокурор като целта е да се събират доказателства и да се разследва по такъв начин, че да се гарантират осъдителни присъди.

Екипите ще получат подкрепата на всички органи. Те няма да бъдат ограничен кръг, каза още той и обясни, че първоначално ще са по-малко, за да се тества как работят. Целта на тези групи според вътрешния министър е да се подобри координацията по знакови дела.

Може да очакваме резултатите съвсем скоро, допълни Цветанов. Ние ще възложим на тези екипи трудни дела, каза още главният прокурор. „Няма краен списък на делата, ще има нови и нови дела", смята той.

Относно това дали ще има интерес за участие на прокурори, Велчев отговори: „Аз мисля, че ще има ентусиазъм от тази идея".
„Смятам, че професионалната страст на прокурорите ще бъде задоволена", допълни той.

Обвинител №1 заяви, че ще се вземат всички мерки да се спре теча на информация. Ако има много желаещи да участват в групите, те ще се избират с конкурс.