Спипаха двама трафиканти, опитали да вкарат 13 мигранти у нас. На 25 март полицаи спрели за проверка два автомобила, управлявани от двама мъже - на 28 и 21 години. В колите пътували 13 чужденци - мъже, на възраст от 18 до 31 г., без документи за самоличност. Установено е, че 12 от тях са граждани на Ирак и един - на Афганистан. Част от чужденците пътували в багажниците на автомобилите.

Снимка 524605

Източник: МВР

Двамата водачи са задържани за 24 часа, а чуждите граждани са настанени в миграционен център. Установено е, че мигрантите са преминали в страната ни през зелената граница с Гърция до близко населено място ги чакали двата автомобила. Задачата на двамата шофьори била да ги откарат до населено място в Старозагорска област, а оттам чуждите граждани да стигнат до граница на изход от страната. Крайната им цел била държава в Западна Европа.

Полицията задържа нелегални мигранти и каналджии в София

Полицията задържа нелегални мигранти и каналджии в София

Повече от 20 души са били арестувани при акция в "Обеля"

Под надзора на Районна прокуратура - Кърджали - Териториално отделение - Крумовград са извършени процесуално-следствени действия - разпити на свидетели, иззети са веществени доказателства и др.

Двамата българи са привлече като обвиняеми. Разследването по случая продължава под наблюдението на прокуратурата.