Среднощни изстрели изведоха на улицата жителите от централния квартал на Девня, съобщи Топновини. Екшънът се разигра на разстояние по-малко от 100 метра от сградата на местното РПУ. Пред него преди дни стотина граждани протестираха срещу убийците на 23-годишния Мартин Кателиев и бездействието на полицията. 

Във вторник вечерта, на главната улица в квартал "Река Девня", двама местни младежи били засечени от три коли. Нападателите излезли навън, отворили вратата на автомобила, в който пътували младежите, и ги изкарали на улицата. Започнали да ги налагат, а след това един от бабаитите размахал пистолет и тръгнал да стреля напосоки. След екшъна, районът бе отцепен в широк периметър, а местни полицаи събираха гилзи до след полунощ. 

Към момента не са установени причините и участниците в конфликта. Според друга версия, всички действащи лица са отведени за разпит в близкото РПУ.

При инцидента няма убити и ранени. "Да те е страх вече да отидеш до магазина", коментира местна жителка, близка на нападнатите момчета. 

Обвиниха 33-годишен за убийството на 22-годишния Мартин в Девня

Обвиниха 33-годишен за убийството на 22-годишния Мартин в Девня

Прокуратурата ще иска постоянен арест

Предстои изясняване кой и с какво оръжие е стрелял и причините за поредната улична драма в Девня - този път разиграла се пред местното РПУ.     

Припомняме, на 28 ноември рано сутринта на детска площадка в Девня бе открито тялото на Мартин Тодоров, починал от прободни рани.