Стотици се събраха в столицата на протест срещу поскъпването на горивата, предаде БНР. Те се присъединиха към националния протест, който днес обхвана цялата страна.

Столичната демонстрация прерасна в спонтанно шествие, което премина по площад "Александър Първи", бул. "Дондуков", ул. "Г. С. Раковски" и бул. "Цар Освободител". Протестиращите скандираха пред сградата на парламента, след което се насочиха към Орлов мост и отново се върнаха на площад "Александър Първи".

5 души са задържани при протестите днес

5 души са задържани при протестите днес

Не са допуснати сериозни инциденти и нарушения

През цялото време протестиращите скандират "оставка" и "мафия". Веят се  български знамена. 

Сред участващите са лидери на някои от по-малките извънпарламентарни партии, но те не агитират хората.

Полицията поетапно спира движението заради шествието. Няма блокирани основни пътни артерии в София.

Не е ясно докога ще продължи митингът.

Полицията арестува шофьор, извършил рискови маневри с колата си близо до протестиращите. Мъжът е задържан в района на Централния военен клуб, след като не спазил първоначалните разпореждания да спре. Отведен е в 5-то РПУ. Предстои да му бъде направена проба за алкохол и наркотици.

За момента петима души са задържани при протестите в страната.

Майките отново са пред сградата на Министерски съвет

Майките отново са пред сградата на Министерски съвет

Няма да спрат, докато оставката на Симеонов не е факт

Междувременно в столицата се провежда и поредният протест на майките на деца с увреждания. Той се провежда за пореден ден, въпреки подадената на 16 ноевмри оставка на вицепремиера Валери Симеонов.

По данни на полицията, 3500 души са взели участие в днешните протести. Протестиращи в Бургас твърдят пред медиите, че са били бити от униформените.