"Никой не печели от дестабилизацията, с изключение на хората, които имат интереси институциите да не работят в момента. Това са хората, които са със заведени обвинения от прокуратурата, намиращи се в чужбина. Те са най-големите печеливши", заяви по повод на продължаващите протести в страната политологът доц. Стойчо Стойчев заяви пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Възможно е Васил Божков да има план за цялостен проект, който да включи множество стъпки и етапи, които да доведат до преформатиране на институциите в България. Както и промяна на политическия модел по начин, по който той вижда за правилен

Според него, ако има предсрочни избори, то те ще бъдат минимум след 3 месеца.

"Не виждам толкова чрезвичайно, за да бързаме с 3 месеца, освен ако не искаме президентът Радев да създаде служебно правителство по време на пандемична обстановка. Това ще доведе до пълен контрол до всички лостове в държавата. Министрите той ще си ги назначава, той ще си ги освобождава", заяви доц. Стойчев.

Според Стойчев за протестите има няколко сценария. Един от тях е - ако напрежението ескалира, правителството ще трябва да подаде оставка. А другият е протестиращите да конкретизират исканията си.