Негово светейшество Патриарх Неофит отслужи празнична литургия в църквата "Св. Неделя" на Велики четвъртък - най-важния ден от Страстната седмица.

"На Велики Четвъртък е спомена за Тайната вечеря на Господ Иисус Христос. Там беше този, който отдаде себе си за нашите прегрешения и ни направи чеда Божии. Благодаря ви, че се трудите през тези дни да влезем всички в радостта на нашия спасител. За много години. Бог да ви помага на всички, които празнуват днешния ден. Светла радост", каза Негово Светейшество патриарх Неофит.

На Велики четвъртък се припомня Тайната вечеря, на която е установено тайнството причастие. На тази вечеря Христос е завещал новата заповед за любов към всички.

Още рано сутринта хиляди миряни се стекоха в храмовете, за да запалят свещ. А на площада до църквата националния омбудсман Мая Манолова боядиса 1000 яйца с деца в помощ и за радост на възрастни и бедни хора.

По-късно в 18.00 часа патриарх Неофит ще вземе участие и в Последованието на 12-те евангелия в Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски".