Агенцията по заетостта набира кандидати за сезонна работа в Германия в областта на хотелиерството, ресторантьорството и грижата на възрастни хора.

Желаещите могат да бъдат сервитьорки на възраст от 25 до 35 години със завършено професионално образование по специалността и минимум 6-месечен трудов стаж или завършено професионално обучение и минимум две години стаж като сервитьор.

Могат да кандидатстват и камериерки на възраст от 20 до 40 години, както и готвачи - мъже и жени на възраст от 20 до 40 години със завършено професионално образование по специалността и минимум 6-месечен трудов стаж или завършено професионално обучение и минимум 2 години трудов стаж като готвач.

Търси се и помощен персонал на възраст от 20 до 50 години за работа в кухня, в хотел и/или семейно заведение. В малки семейни хотели е допустимо съчетаването на заетост като камериерка с помощни дейности. Необходим е минимум 6 месеца стаж в хотел или ресторант.

Домашни помощници за гледане на възрастни хора, които желаят да кандидатстват, трябва да са на възраст от 35 до 60 години с практически опит в домакинските дейности и/или обслужване на възрастни хора. Заетостта според конкретния трудов договор може да бъде от няколко месеца максимум до 3 години.

 Месечното брутното възнаграждение обикновено е между 1100 - 1200 евро. Бюрата по труда в цялата страна приемат документите за кандидатстване.