Обстановката на територията на страната е усложнена поради тежките зимни условия, съобщиха от МВР .
В дежурните центрове на главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ са подадени десетки съобщения за паднали дървета, наводнени приземни етажи и инфраструктура, и нарушено електрическо захранване.

Червен код за опасно време е обявено за областите Смолян, Хасково и Кърджали.

Бедствено положение е обявено за територията на община Смолян.
Валежите са предизвикали преливане на реките Черна и Бяла.

Екипите на районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ работят по отстраняването на паднало дърво и земна маса на околовръстния път на града.
Отводняват се различни обекти в населеното място.

Сигнали за наводнения има и на територията на област Кърджали. Пожарникари отводнят приземни етажи на 26 къщи в Момчилград.

През нощта са били евакуирани петима души край село Жинзифово.
Получени са сигнали за паднали дървета и по пътя за село Русалско.

Над 40 сигнала за паднали дървета, клони и други предмети има на територията на област Пловдив. Пожарни екипи работят за отстраняването им.

За нарушено електрозахранване се съобщава в населени места на територията на областите Враца, Кюстендил и Пазарджик.

Над 330 населени места в Югоизточна България са без ток. 140 аварийни екипа работят по възстановяването на електрозахранването. 

От община Стара Загора съобщават, че снегът не е създал сериозни проблеми и основните пътища са разчистени. Няколко села в района на запад от Старозагорски минерални бани са без електричество.

Всички пътища в региона са проходими при зимни условия. Край селата Оряховица, Дълбоки и Руманя са се образували снегонавявания. Закъсали автомобили и бедстващи хора няма.

Екип на отдел „Опазване на обществения ред и управление при кризи“ пътува по сигнал към х. „Морулей“. Туристите оттам са успели да се приберат сами, пътят все още се разчиства.

Снегът е създал проблеми за автобусния транспорт. Все още не се движат автобусите към селата Казанка и Остра могила. Тази сутрин автобус е закъсал на обръщалото в село Борилово. В района има и скъсан електропровод, като се работи по отстраняване на повредата.

преди 8 години в 13:48 ч.

В област Ловеч е възстановено движението на товарните камиони по път I-4 Ябланица-Велико Търново в посока София.

преди 8 години в 13:48 ч.

Автомагистралите „Хемус“ и „Тракия“ са проходими при зимни условия. 103 машини извършват снегопочисване.
45 броя специализирана техника обслужва трасето на АМ „Хемус“ в област София. 58 снегорина чистят пътната настилка на АМ „Тракия“ в областите София, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора и я обработват със сол и химикали против заледяване.

преди 8 години в 13:47 ч.

Отпада ограничението за движение по третокласната пътна мрежа в област Враца.

преди 8 години в 13:25 ч.

Поетапно се пуска движението на товарните камиони по АМ "Струма" и АМ "Люлин" в посока София.

преди 8 години в 13:25 ч.

Временно е ограничено движението по активната лента при км 316 на АМ "Тракия" в посока Бургас поради ПТП с тежкотоварен камион. Движението се извършва в изпреварващата лента.

преди 8 години в 13:14 ч.

Актуалната обстановка в област Бургас към 12:00 часа е следната:
Няма затворени пътища от републиканската пътна мрежа. Ограничения са въведени в Ришкия проход за товарните автомобили. Забранено е движението на автомобили над 12 тона, а тези от 3 до 12 задължително трябва да използват вериги.
Стеснения има по пътя Ахелой-Поморие и по пътя за Варна в района на Кошарица, като за движение е отворена само едната лента на пътното платно, поставени са съответните знаци и обозначения.
Нивата на реките в областта са с повишени. Разливане на водите се наблюдава на река Факийска, в следствие на което е затворен общинският път Зидарово-Извор. Затворен е и общинският път Димчево-Присад.
Екипи на отговорните служби работят по отводняване на трасетата.
Преляла е река Татарски дол в село Ливада, община Камено, вследствие на което са наводнени няколко къщи. Река Селска в община Средец е заляла междуселски пътища между Кирово и Граничар. Повишено е нивото на река Средецка, но към настоящия момент няма залети пътища.
От ЕВН съобщават, че обстановката в Бургас е спокойна, има подадени сигнали за спиране на електрозахранването в някои села в община Руен, но авариите не са сериозни и се работи по отстраняването им.
Няма подадени сигнали за бедстващи и пострадали хора.

преди 8 години в 13:11 ч.

пътища
Около 2000 машини почистват републиканските пътища. От началото на снеговалежа досега над 2500 души от пътноподдържащите фирми и областните пътни управления работят денонощно, за да се обработят пътищата и да се осигури пътуването по пътната мрежа след обилния снеговалеж.
Дежурните в Ситуационния център на Агенция „Пътна инфраструктура“ са приели на тел. 0700 130 20 над 1000 обаждания от 19 ч. на 16 януари до 12 ч. днес.

преди 8 години в 12:58 ч.

Екипите работят за възстановяване на осветлението в тунел "Витиня" на АМ „Хемус", съобщиха от АПИ.
Продължава работата на екипите за възстановяване на осветлението в тунел "Витиня" на АМ „Хемус“. Екипите на ЧЕЗ и на пътноподдържащата фирма предприемат необходимите мерки за да бъде отстранена аварията максимално бързо. По-рано днес електрозахранването на осветителната система беше нарушено, след авария на далекопровод.
Шофьорите е необходимо да се движат с повишено внимание и съобразена скорост и да спазват указанията на патрулите на "Пътна полиция", които са от двете страни на тунела, за да осигури безопасност на движението.
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

преди 8 години в 12:43 ч.

Над 330 населени места в Югоизточна България са без ток. 140 аварийни екипа работят по възстановяването на електрозахранването.

преди 8 години в 12:14 ч.

Възстановено е движението по АМ "Хемус" за товарните МПС. Товарните МПС се пускат поетапно.

Възстановено е движението по АМ "Тракия" за товарните МПС и по път I-7 към ГКПП Лесово.

преди 8 години в 12:14 ч.

Ограничено е движението за всички МПС по път I-2 Варна - Русе, на територията на област Русе.

По път ІІ-51 Бяла - Попово е ограничено движение за товарни автомобили над 3.5 т

Възстановено е движението по път ІІІ-8683 Кошница-Могилица.

Отпадат ограниченията за автомобили до 12 тона по Път II-71, остават ограниченията над 12 т.,

Път III-505 в участъка от км 8+500 до км 14 Малево - Корен е затворен поради заливане на пълното платно от придошла река.
Шофьорите да използват обходен маршрут: III-5074 Манастир -Книжовник - Жълти бряг.