Под карантина са и три паралелки от Средно училище "Васил Левски" в Севлиево заради ученичка в 11 клас, която също е с положителна проба. Това съобщи БНТ.

Общо 67 ученика има в трите паралелки, като 36 от тях са били контактни със заразеното момиче.

За момента контактните ученици няма да бъдат тествани. Необходимо е да минат няколко дни, за да се установи дали са заразени. От учебното заведение са изпратили препоръки към родителите на децата, които са били контактни.

Спазваме всички мерки, допълни директорът. Междувременно, голяма част от възпитаниците на едно от големите габровски училища също преминаха на дистанционно обучение.

Две учителки от училище "Райчо Каролев" са дали положителни проби за коронавирус през миналата седмица. Веднага е тестван целият педагогически колектив, а още 14 преподаватели се оказали положителни.

Родители от Русе против затварянето на детски градини дори при случаи на COVID-19

Родители от Русе против затварянето на детски градини дори при случаи на COVID-19

Много семейства вече са изчерпали ресурса си от отпуски

От днес частично училището е под карантина.

В училището не работят столовата и лавката. Спрян е и училищният транспорт. Ситуацията сериозно притесни голяма част от родителите, чиито деца продължават да учат присъствено.

По данни на Регионалната здравна инспекция в Габрово през последните три дни епидемичната обстановка в областта се усложнява, тъй като за този период има над 40 новозаразени.

16 учителки в Габрово са с COVID-19

16 учителки в Габрово са с COVID-19

Най малките – от I до III клас, ще учат в класните стаи

Д-р Николай Пенчоков, директор РЗИ-Габрово заяви, че се оказва, че в СИП формите има смесване на ученици. Обърнахме внимание и на това нещо на Регионалния инспекторат по образованието да бъдат прекратени този вид форми на обучение, на смесване на ученици от различни класове.

В областта продължава тестването на контактните лица на хората с потвърдена положителна проба за COVID-19.