Хората на Боян Расате настояват за създаване на Международен трибунал за съдене на Меркел и други европейски лидери, водили политика на геноцид срещу народите на Европа.

20-ина души се събраха на протест пред Посолството на Германия у нас, надуха сирена и обявиха политиката на германския канцлер Ангела Меркел по отношение на бежанците за вредна за Европа.

Сградата на посолството бе зорко охранявана от жандармеристи, които по брой бяха почти колкото протестиращите.

Европа се превръща в зоологическа градина със субекти, които не зачитат европейските култура и ценности”, заяви пред News.bg председателят на Български национален съюз-НД Боян Расате. Голяма част от бежанците, които са се запътили към "обетованата земя", не успяват да стигнат и се настаняват в други държави, сред които и България.

„Ние считаме, че докато Германия продължава да приема без контрол неограничен брой бежанци, България ще продължи да бъде на пътя на тази мигрантска вълна”, коментира Расате.

От националистическата организация са се подготвили с протестна нота, която да връчат на германския посланик в България. Документът съдържа 3 основни искания. Освен да бъде дадена на Международен трибунал и съдена, Българският национален съюз иска оставката на Меркел.

Третото искане е Германия да спре приема на мигранти и бежанци и да започне да връща досега приетите от неевропейски произход по родните им места. Боян Расате настоя също българското правителство да преосмисли политиката си и да се прекрати този поток от чужди граждани.

Националистът уточни, че не са гонили масовост и по тази причина мероприятието не е проведено в почивен ден. Целта им е да се срещнат с посланика, а той е в посолството само през седмицата.

Въпреки малобройната си численост, протестиращите освиркаха подобаващо Посолството на Германия в София. Прозвучаха и доста вулгарни изрази, насочени към Меркел, които ще спестим на читателите.

Вечният протестиращ Йоло Денев също дойде, за да даде рамо на по-младите си колеги.

Йордан Манасиев от ръководството на Български национален съюз подчерта, че в България вече има клетки на „Ислямска държава” в Пазарджик. Той изтъкна, че този „неконтролируем поток от хора с всякакви идеи и помисли ще доведе до допълнителна радикализация на българските цигани, много от които приемат исляма”.

По последни социологически проучвания Мекрел е с изключително ниско доверие дори в самата Германия- под 40%, което не я прави легитимен политик дори пред германците, категоричен е Манасиев.