На съд отиват трима мъже, откраднали дарения от приют в Монтана. Сдружение "Дом за сираци Св. Николай" разполага с къщи, в които настанява хора, изпаднали в беда.

През месец януари 2019 г. в къщата не живеел никой, като в нея били складирани различни вещи, представляващи дарения. Тримата обвиняеми знаели за това и решили да извършат кражба. Обвинените влезли в имота и изнесли от там два телевизора, прахосмукачка, легло с матрак, готварска печка и перална машина. Първоначално ги складирали в двора, а впоследствие ги натоварили на каруца с кон и заминали.

През 01 февруари 2019 г. домакинът на приюта бил уведомен, че вратата на къщата е отворена. При посещение на място била установена липса на съхраняваната там битова техника и други вещи, представляващи дарение. Веднага бил подаден сигнал в полицейското управление. Извършителите на кражбата били задържани, а голяма част от вещите - върнати на собственика.

Обвиняемите М.К. (на 19 години) и А.С. (на 21 години) са многократно осъждани. Единият - седем пъти, като престъпните деяния са били извършени от него като непълнолетен и са против собствеността, другият - три пъти, отново за кражби. Обвиняемият К.К. (на 21 години) е неосъждан.