Екипи на „Гражданска защита" са намерили телата на трима души, удавили се във водоеми и язовири, съобщиха от дирекцията, цитирани от Фокус.

В язовир „Девене", област Враца е намерено тялото на 14-годишно дете, което се е удавило вчера. Също вчера е открито и тялото на 55-годишен мъж, който се е удавил във водоема на квартал „Кремиковци". Тялото е предадено на следствените органи.
 
В язовир „Копринка", Казанлък, е намерено тялото на възрастна жена, която се издирва от три дни.

Oт дирекцията съобщиха още, че на един от островите на река Арда в община Маджарово вчера мъж е останал блокиран, след като от язовир „Студен кладенец" са изпуснати водите. Екип на „Гражданска защита" е успял да достигне мъжа с лодка и са го прибрали невредим. 

Екипи на "Гражданска защита" продължават издирването на удавеното момче край микроязовир „Средногорци".

През нощта служутели на дирекцията постоянно са наблюдавали реката. Днес ще бъде източена водата от водоема с надеждата на изхода при преливника да открият тялото на момчето.

Кметът на село Средногорци Светлан Младенов потвърди, че екипи на „Гражданска защита", пожарната и полицията и хора от селото с прожектори са обикаляли около реката.  По думите му вчера 5-6 часа водолази претърсвали вира, но издирването е било безрезултатно.

Другото момче, което е подало сигнала, е изпаднало в шок.

„Цялото село е потресено, това е втори случай, в който деца стават жертви на това място", коментира Младенов.

На същото място през декември 2008 година след катастрофа се удавиха 4 деца от селото.
Къпането в този участък на реката е абсолютно забранено, но за съжаление водоемът е неохраняем. В района на ВЕЦ-а има табела, че къпането е забранено, но по поречието на реката такива табели липсват.

От "Гражданска защита" предупредиха за по-високо внимание през горещите дни, когато все повече хора отиват да се къпят във водоеми, които не са охраняеми.

Опасност за инциденти има и заради голямата амплитудна разлика между температурата на водата при повърхността и температурата под 80 см., която е повече от 15 градуса.