За последното денонощие в област Русе има три нови случая на заразени с COVID-19. Това сочат последните данни от Регионалната здравна инспекция. Става дума за двама мъже на 42 и 46 години от гр. Русе, както и за 53-годишна жена от гр. Ветово.

И тримата са в добро общо състояние, като единствено 46-годишният русенец е хоспитализиран с бронхопневмония в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания "Д-р Димитър Граматиков - Русе".

Сред добрите новини е, че за последните 24 часа броят на излекуваните се увеличи с още шестима души, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 183-ма, а броят на диагностицираните стана 272-ма. Активните случаи към момента са 76, като от тях 24-ма са на болнично лечение, а другите 52-ма са под домашна изолация.

Без промяна остава епидемичната обстановка в дома за стари хора "Възраждане". Сред новоизлекуваните шест души за последното денонощие има и един обитател на социалното заведение. По-подробна информация очаквайте по-късно през деня.