Центърът за градска мобилност (ЦГМ) пуска тази събота и неделя от 11.00 до 13.00 часа ретро трамвай по маршрут от колелото на Съдебната палата до пл. "Йорданка Николова", информират от пресцентъра на ЦГМ. В него служители на дружеството, ще дават информация как бързо и лесно може да се издаде годишна абонаментна карта, а който желае, може да зареди на място своята карта.

Едногодишната персонализирана абонаментна карта е един от най-търсените превозни документи за пътуване. С нея пътуването излиза по 1 лев на ден /общо 365 лева/ за всички линии на наземния транспорт и метрото, независимо от броя на пътуванията. Тя дава още възможности като безплатно използване на буферните паркинги, и 50% намаление за спектакли на Младежкия театър.

От началото на тази година почти 7 000 души са избрали да заредят годишна абонамента карта.

Пътниците могат да изберат дали да платят годишната картата и на две вноски, или еднократно. Абонаментните карти мога да се заредят или да се купят нови както директно от каса на ЦГМ, така и през онлайн платформата на дружеството https://webportal.sofiatraffic.bg/.

В ретро трамвая ще има и специална възможност за най-малките, които ще получат безплатни карти за пътуване в цялата градска мрежа. Условието е да са до 7 години, а родителите им да представят копие от удостоверението или акта за раждане, за да се попълнят данни. Децата пътуват в обществения градски транспорт в страната с издадена карта за безплатно пътуване по образец на транспортното министерство. Картите, които са поименни и без снимка, са и застраховка, в случай на транспортно произшествие. Те са със срок на валидност една година от датата на тяхното издаване или до навършване на 7-годишната възраст на детето.

Учениците да пътуват безплатно, а билети да се купуват от google maps предлага ДБ в София

Учениците да пътуват безплатно, а билети да се купуват от google maps предлага ДБ в София

Само фирми да могат да купуват годишни карти