Отмъщение по Петрички! Така може да се изтълкува слухът, който вероятно е пуснат от някой от освободените служители на община Петрич. Слухът, че кметът раздава по 50 лева за Нова година обедини местните роми, които на талази окупираха сградата на общината, пише struma.com.

"Мълвата цели се да се дискредитира новото общинско ръководство и най-вече ударът е срещу мен", казва градоначалникът.

Слухът - "Кметът Бръчков дава по 50 лева за Коледа на социално слабите" - се разпространи светкавично. Хората стремглаво се спуснаха към общината и социалната служба, за да вадят удостоверения, че са социално слаби и така блокираха работата на общинска администрация и на социалната служба.

Пред вратата на градоначалника Димитър Бръчков бе истинско стълпотворение. Това принуди кмета да излезе и очи в очи да обясни на множеството роми, че става въпрос за злонамерена атака и слух който е насочен към него.

"Бюджетът за социални помощи е изчерпан, това, което е разпространено не е вярно, вероятно се касае за слух, разпространен от уволнени бивши служители, чиито дългогодишен комфорт наруших. Съжалявам след първи януари ще започне приемането на молби за помощ", каза градоначалникът. Подобно нещо е прецедент за общинска администрация. Бръчков е категоричен, че се цели дискредитиране на новата общинска управа.

Припомняме, двама от дългогодишните служители на общинската службица в Петрич бяха уволнени. Единият бе дългогодишният секретар на общината Туфчо Сандъкчиев, другият - главния архитект Борил Божиков.