Обществена поръчка за закупуването на 3000 машини за гласуване на предстоящите избори за Европейски парламент обяви Централната избирателна комисия. 

Съобщението бе публикувано на сайта на ЦИК вчера вечерта. 

Максималната прогнозна стойност на обществена поръчка е сума в размер на 7 500 000 (седем милиона и петстотин хиляди) лева без включен ДДС.

Сумата включва и логистично осигуряване и обслужване на специализираните устройства до секционните избирателни комисии в страната, както и обучение на персоналa за работа с устройствата. 

Отговорно длъжностно лице е Николай Желязков - главен юрисконсулт в Дирекция "Администрация" на Централната избирателна комисия.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

Основен приоритет за ЦИК е въвеждането на машинно гласуване

Основен приоритет за ЦИК е въвеждането на машинно гласуване

Днес е крайният срок за предаване на книжа и започва регистрация за изборите на партиите и коалициите

Основен приоритет в момента за ЦИК е въвеждането на машинното гласуване. Обществената поръчка за машините трябва да бъде обявена до края на седмицата. Това заяви в края на март на пресконференция председателят на комисията Стефка Стоева.

Което е в рамките на нашата компетентност, ще го направим , за да може да има машинно гласуване, каза новият говорител на ЦИК Александър Андреев по отношение забавянето на обществената поръчка за машинното гласуване.

Надяваме се тази седмица да бъде обявена обществената поръчка, допълни тогава той.