На 27 февруари 2022 г. се проведоха частични избори местни избори - за кметове в 15 кметства, за което са били осигурени 27 машини. Вчера се е състоял и балотаж в 4 кметства, с 10 машини. Централната избирателната комисия (ЦИК) за първи път е организирала всички дейности по техническо и логистичното осигуряване на машинното гласуване напълно самостоятелно, с професионалното съдействие на експерти към комисията. Това съобщиха от ЦИК.

ДПС и ГЕРБ спечелиха частични местни избори в община Исперих

ДПС и ГЕРБ спечелиха частични местни избори в община Исперих

Изборният ден в четирите села приключи при активност общо от над 61 процента

По отношение на техническото обезпечаване на машинното гласуване са били създадени и инсталирани електронните бюлетини за всяка избирателна секция в съответствие с всички изисквания на Изборния кодекс. Машините за гласуване са тествани, конфигурирани, настроени, комплектовани, етикирани и пломбирани в Централната избирателна комисия. В процеса на организация на изборите са осигурени необходимите специалисти за техническата поддръжка на машините по време на гласуване. Изборните дни протекли нормално, с всички машини било гласувано безпроблемно и никъде не се наложило преминаване към гласуване с хартиени бюлетини.

Приключи изборният ден в общините Разград и Исперих

Приключи изборният ден в общините Разград и Исперих

Спокойно и без нарушения са протекли местните избори

Централната избирателна комисия е оптимизирала процеса по логистично осигуряване, като всички необходими изборни книжа, материали, хартиени бюлетини и машини за гласуване са предоставени на общинските избирателни комисии, които от своя страна ги предали на секционните комисии в съответствие с приетите правила и методически указания от ЦИК.