Бившият зам.-председател на ГЕРБ и дясна ръка на лидера Бойко Борисов Цветан Цветанов не се е чул с него, след като е видял ареста му по медиите. Откак е напуснал партията Цветанов не се е чувал с Борисов. Това разказа той пред БТВ днес.

Цветанов анализира ареста на лидера на ГЕРБ - той смята, че не е използвана прекомерна сила, арестът е грешка, но е имало голяма показност. Той коментира обвиненията - от 2019 г, рекет към Васил Божков. "Грешката е в МВР, когато се върви към такъв арест - трябва да имаш доказателства и трябва да работиш с прокуратурата и да поискаш 72 ч мярка. Видя се съдебното решение, позицията на прокуратурата, която показва, че днес в България единственото водещо в политическия живот на страната е омразата. Трябва да има ревизия на правителството на Борисов 3, но не по този начин, а с доказателства, категоричен е Цветанов.

Остава загадка как пиарката на Бойко Борисов - Севдалина Арнаудова е правила ежемесечни срещи с Васил Божков, коментира още той. Самият Цветанов коментира, че през цялото време в ГЕРБ не е посещавал Васил Божков. Всичко, което говори бизнесменът, трябва да бъде изяснено, поиска той. За Борисов и Божков Цветанов знае, че са имали комуникация, виждал го да излиза от резиденцията в Банкя, и в Столичната община, и в Министерски съвет.

Рекет от ръководството на ГЕРБ Цветанов не е виждал - стана ясно от думите му. Той уточни, че към законите за хазарта има отношение само председателят на водещата комисия - в случая на бюджетната Менда Стоянова, но тя е проверена и нищо не е открито спрямо нея.

Божков: Бойко ме викна в Бояна, прати ме при Менда, а после плащах на Влади

Божков: Бойко ме викна в Бояна, прати ме при Менда, а после плащах на Влади

Носел милионите в джобовете си, а Арнаудова идвала за "техните текущи нужди"

След 2013 г ефективност в борбата с корупцията няма, категоричен е Цветан Цветанов. До ден-днешен не си обяснява защо Кирил Петков все още не сменя борда на "Булгартрансгаз" заради Турски поток. В момента той говори в Брюксел за корупционната схема там, но не е предприел действия, което значи, че имаме продължение от всичко, което се случва в последния мандат на Борисов, обясни той. Цветанов поиска премиерът Петков да види договора, подписан през последните дни в МС (меморандум в енергетиката с американски фирми), защото смята, че там има "руски пари".

Относно "Апартаментгейт" - Цветанов отрича да е имало корупция, той напуснал всички постове, за да не се петни името му - за него това е удобната тема, засегнала КПКОНПИ, ВКС, но кой от тях напусна, попита той.

По въпроса за неговите зрелищни акции по време на неговия мандат в МВР - той призна, че е имало грешка в публичността, но са спасени много човешки животи.

Борисов задържан при спецоперация на ГДНП
Обновена

Борисов задържан при спецоперация на ГДНП

Мащабната операция е по 120 случая на злоупотреби с евросредства