Цветан Цветанов и червеният депутат Борислав Гуцанов, който бе арестуван при акция „Медузите" по времето, когато заместник-председателят на ГЕРБ бе начело на МВР, са се разбрали.

Темата „Борислав Гуцанов" сме я изчистили още, когато делото е прекратено от прокуратурата, обясни Цветанов.

Стана ясно, че двамата са обсъдили темата. Казали си, че животът продължава.
При реализацията на тази операция имахме една цел - да защитим интересите на варненския данъкоплатец, посочи заместник-председателят на ГЕРБ.

Според Цветанов по делото на Гуцанов в Страсбург защитата на държавата ни не е била адекватна. Държавата ще си изпълни ангажиментите според него.
Там има критики към съда, към прокуратурата и разбира се за това изказване, което направих, с тези думи той коментира решението на съда по правата на човека в Страсбург.

Цветан Цветанов припомни, че 3 месеца се е работело за реализацията на операция „Медузите". Той няма намерение да се вслуша в препоръката на соцлидера Сергей Станишев Цветанов да плати обезщетението от 40 000 евро на семейството на Гуцанов, на колкото е осъдена държавата.

Дори му препоръчва той да върне 3 милиона лева, които държавата ни плаща по време на неговото управление на Хохегер да лъска имиджа на страната ни пред ЕС. Това са реалните пари на българския данъкоплатец, подчерта Цветанов.

По повод думите на заместник-главния прокурор Борислав Сарафов за обезщетението, което трябва да плати държавата на Гуцанов и чия е вината - на МВР или прокуратурата и изказването му, че присъдата на съда в Страсбург е за ареста, осъществен от МВР - Цветанов каза, че не желае да коментира думите му, защото „ще има много хубави неща, за които ще трябва да разказва".