Решението на Конституционния съд, че Истанбулската конвенция противоречи на конституцията, поставя точка на темата. Остава борбата ни срещу насилието с други средства. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването "Панорама" по БНТ.

Припомняме, че днес с 8:4 гласа съдиите приеха, че документът противоречи на Конституцията ни. Конвенцията дълбоко раздели обществото на привърженици и противници. 

Цветанов коментира и други актуални политически въпроси, сред които състоянието на коалицията. 

Десетки на протест в защита на Истанбулската конвенция

Десетки на протест в защита на Истанбулската конвенция

Днес КС се произнесе, че документът противоречи на Конституцията

Една дълга връзка винаги е съпътствана от много страст, обяви той. Най-важното е, че всички се обединихме около изпълнението на коалиционната програма. Не е добре за политическата система патриотите да се карат, защото за съжаление дрязгите съпътстват политическия живот години наред, а обществото разчита политиците да седят на една маса и да разискват темите, които са важни за решаване.

Не бе подмината и трагедията с чумата по животните и принудителната евтаназия на стадата. 

Заиграването със страховете на хората заради чумата по козите и овцете е безотговорно поведение, категоричен е депутатът от ГЕРБ. Някой трябва да носи отговорност за действията си, когато саботира действията на българските институции, допълни още Цветанов.