Първокласници са под карантина в Пазарджик заради заразена с COVID-19 учителка. Жената е учителка в първи клас в ОУ "Христо Ботев" Пазарджик, съобщи БНТ.

По информация на РЗИ-Пазарджик има двадесет и две потвърдени положителни проби за COVID-19. Пробите са на лица от градове Пазарджик, Пещера, Велинград, Брацигово и села Радилово, Капитан Димитриево и Козарско.

От град Велинград са мъж на 52 години, хоспитализиран в "МБАЛ-Велинград" и жена на 80 години, поставена на домашна изолация.

Осемнадесет положителни резултата са констатирани при изследвани лица от две фирми от град Пещера. Всички положителни са поставени на домашна изолация.

169 нови случая на коронавирус

169 нови случая на коронавирус

Няма починали, а 28 са излекувани

В едната фирма са установени три жени на 38, 40 и 50 години и двама мъже, на 32 и 55 години. Във втората има тринадесет положителни проби: пет жени на възраст от 46 до 64 години, от град Пещера, град Брацигово и село Козарско; осем мъже на възраст от 24 до 57 години от град Пещера и села Радилово и Капитан Димитриево.

На двете фирми са издадени заповеди за поставяне под 48 часова карантина и провеждане на щателна дезинфекция, както и предприемане на всички противоепидемични мерки.

Припомняме, че на 23 септември бе съобщено за ученик заразен с COVID-19.