Вицепрезидентът Илияна Йотова и посланикът на Великобритания Роб Диксън дадоха начало на новото издание на "Посланик за един ден". Момичета от 14 до 18 години ще представят идеите си за развитието на България след кризата с Ковид-19

Целта е да окуражи момичета от цяла България да изразят своите възгледи по широк спектър от значими за обществото въпроси. "Посланик за един ден" е конкурс за есе. Тазгодишната тема е "Издръжливост, възстановяване и възобновяване". Въпросът, по който желаещите ще пишат есе в рамките на 200-250 думи на български или на английски език, е: Ако бяхте посланик за един ден, как щяхте да помогнете на България да се възстанови след пандемията от Ковид-19 и по кои три приоритетни области бихте работили? Крайният срок е 21 януари 2021 г. Повече информация може да бъде открита на ambassadorforaday.com. 

Победителката в "Посланик за един ден" - на двудневно посещение във Виена

Победителката в "Посланик за един ден" - на двудневно посещение във Виена

18 са участничките в инициативата

Победителките в конкурса ще имат възможността да работят с посланици и да се запознаят отблизо с тяхната дейност. В инициативата ще участват и няколко български неправителствени организации. Както и през изминалите години, вицепрезидентът също ще работи с победителка в конкурса. Инициативата ще завърши по традиция с голямо събитие в навечерието на Международния ден на жената - 8 март.

Пандемията и кризата с Ковид-19 не раждат само страхове, напротив - раждат нови възможности. Убедена съм, че вие, момичетата на България, ще намерите отговорите на най-трудните въпроси, убедена е вицепрезидентът Илияна Йотова.