Преподавател в детска градина № 29 "Славейче" в Стара Загора е с коронавирус. Заразено е и дете в яслена група в детска градина "Калина". От началото на пандемията до 29 октомври 2020 г., в област Стара Загора са установени с PCR тестове 1673 случая на заразени с COVID-19. 100 са новозаразените за последното денонощие.

Сред тях са: ученик от 10-и клас в Профилираната природоматематическа гимназия "Гео Милев" в Стара Загора, ученик от 8-и клас в гимназията по транспорт "Гео Милев" в Мъглиж, ученик от 7-и клас в Основно училище "Кулата" в Казанлък, ученик от 9-и клас в Езикова гимназия "Ромен Ролан" в града.

Заразените са в добро състояние и се лекуват в домашни условия. Съответните паралелки и групи са поставени под 10-дневна карантина, с изключение на средно училище "Христо Смирненски", заради липса на близък контакт на преподавателя с други негови колеги и ученици.

49-годишна учителка от Севлиево внезапно почина от COVID-19

49-годишна учителка от Севлиево внезапно почина от COVID-19

Това е четвъртият смъртен случай на учител от вируса

В помещенията е извършена крайна дезинфекция.

От 15 септември до момента коронавирусна инфекция е потвърдена при 43 ученици и 32 преподаватели от общо 31 училища в област Стара Загора.

Както вече съобщихме, Регионалната здравна инспекция извършва планови изследвания с бързи антигенни тестове в домовете за възрастни хора в областта. В Дома в Гурково са потвърдени с PCR три случая на COVID-19, които са на ползватели на услугата. Те са изолирани в обособен сектор. Домът е поставен под карантина.