Партия "Възраждане" дари първата си субсидия в размер на 133 718 лв. на държавен фонд " Асистирана репродукция".

Председателят на партията Костадин Костадинов зави, че причината да изберат този фонд е, че България се намира в огромна демографска катастрофа.

"Страната ни изчезва и умира пред очите ни", допълни Костадинов.

Зам.- председателят на "Възраждане" адв. Петър Петров уточни, че след срещи с директора на фонда д-р. Мария Георгиева е станало ясно, че могат пряко да финансират опитите на няколко десетки заявителки.

"Правителството обяви, че лимитът на фонда от 12 млн.лв годишно остава не само за тази, а и за следващата година. Правителството обяви, че маха лимита на опитите, но при положение, че общата сума остава 12 млн., това ще доведе до следното - ако имате една купа със сто бонбона, една жена ще вземе не 3, а 5 или 6 бонбона, а накрая за другата дори няма да останат", сподели Петров.

След срещите, на които са уточнили каква е процедурата, са се разбрали за възможността да финансират пряко 67 заявителки чрез държавната субсидия на партията.

Председателят на "Възраждане" допълни, че ще продължат с даренията, но няма да ги обявяват медийно.

Костадинов посочи, че демографската катастрофа на България заплашва страната ни с унищожение в рамките на следващите 10 години.

Костадинов цитира данни, според които за първите 6 месеца на тази година са родени 27 хиляди деца, което е с 10% по-малко от миналата година.

"ГЕРБ и неговите крепители от т.нар. патриоти носят пряка отговорност за управлението на страната от 2009 г. насам и смятаме, че носят пряката отговорност за демографския колапс и за убийството на българския народ", заяви Костадинов.

Големият въпрос, който от партията поставят, е колко от тези 27 хиляди деца са българчета. По тяхна информация те са 42%.

По думите му това, което сега се случва в Асеновград, Видин, Лом, Нова Загора и т.н след около 7-8-10 години ще стане битова практика във всеки един голям град.

"Смятаме, че това правителство е вредно за страната. То трябва да си ходи, колкото по-скоро, толкова по-добре", каза Костадинов.

От партията анонсираха, че в четвъртък в 9 ч. ще бъдат пред сградата на Народното събрание.

"Ще имаме много какво да им кажем и покажем", увери Костадинов.