Ураганен вятър и градушка с големина на бобено зърно нанесоха значителни материални щети в Свищовско. Прекъсната е железопътната линия при село Морава, предаде БНР.

Паднали дървета са препречили пътища, скъсани са електропроводи. Няма ранени хора, съобщи за Хоризонт" кметът на община Свищов Генчо Генчев.

Най-значителни са щетите от бурята в свищовските села Морава и Деляновци. Няма пострадали и бедстващи хора, но са наводнени много имоти и пътища, заяви Генчев.

"Целият път към селото е наводнен с кал, наноси, тиня. Паднали огромни дървета, борове върху къщи, върху пътя. Същото е положението и в Деляновци. Скъсани са жиците на електрозахранването" - посочи той.

Екипи на Електроразпределителното дружество и общинския кризисен център в Овча могила работят по отстраняване на щетите. Паднали дървета са прекъснали железопътната линия Левски-Свищов в района на село Морава, допълни Генчев.

"Има четирима пътници, четирима студенти, в момента са настанени при началника на гарата в село Морава и пътува автобус от Свищов, за да можем да ги превозим" - увери кметът.

Сутринта ще бъде направен повторен оглед и оценка на щетите.