Командващият Сухопътните войски на САЩ в Европа ген. Дейвид МакКиърнън каза, че полигонът "Ново село" предоставя отлични условия за тренировки и стрелби.

Той каза това след срещата си с началника на Генералния щаб на Българската армия ген. Златан Стойков. Генерал МакКиърнън заяви, че САЩ ще инвестират в подобряване условията на полигона и изрази очакване съвместните военни съоръжения да донесат икономически ползи за местното население.

Генералите МакКиърнън и Стойков са имали среща с представители на местната власт в Сливен и Ямбол, които са се интересували от тези икономически възможности.

Американският командващ оцени България като ценен партньор в борбата срещу тероризма и ценен съюзник в НАТО и благодари за приноса на българските военни в различни мисии по света.

От своя страна, ген. Стойков каза, че военното сътрудничество със САЩ е на добро ниво и даде отлична оценка на тристранното учение "Незабавен отговор 2006", в което участват американски и румънски военни и за което ген. МакКиърнън е в България.