Вътрешният министър  Цветан Цветанов, съвместно с американския посланик у нас Джеймс Уорлик, оповестиха, че от 2012 година в София ще бъде открит регионален офис на Агенцията за борба с наркотиците (ДЕА) на САЩ. Той ще бъде финансиран с пари от американската служба.

Вицепремиерът видя в откриването на офиса „ясен знак за доверие, за стратегическо партньорство". Като признание за усилията на властите у нас той определи и предстоящото утре посещение у нас на директорът на ФБР Робърт Мълър.

„За мен е важна ефективността в съвместните ни действия, а България се приема като сигурен и надежден партньор в региона и по света", коментира Цветанов по повод създаването на регионалния офис на Агенцията за борба с наркотиците.

Американският посланик Джеймс Уорлик припомни от своя страна, че от 2009 г. специални агенти на ДЕА работят всекидневно с ГДБОП в съвместни акции по разследвания срещу най-високите нива на организациите за трафик на наркотици и фигури от организираната престъпност в България.

"Ние вярваме, че откриването на офис на ДЕА в София ще ни даде възможност да работим заедно още по-ефективно в борбата с трафика на наркотици в България и региона", коментира американският посланик.