Уволниха Милка Гечева - шефа на Дирекцията за национален строителен контрол. Това става ясно от публикация във Facebook профила на вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов. Той сам е поискал оставката на Милка Гечева.

В личния си профил Симеонов пише: "Макар със закъснение, в това управление нещата се случват. Преди два месеца и половина поисках освобождаването на Милка Гечева от длъжността Началник на Дирекция за национален строителен контрол, поради сериозни съмнения за покриване на незаконните плажни дискотеки на мутрите на плажа Слънчев бряг юг".

Само за една нощ Симеонов громи шума в Слънчев бряг
Обновена

Само за една нощ Симеонов громи шума в Слънчев бряг

"Изчакахме "възкръсналото" заведение пак да се напълни с хора и отново им иззехме аудио уредбите", съобщава вицепремиерът

Уволнението на Гечева е чакано от Симеонов, той смята, че досегашният дирктор на ДНСК не е вършил работата си съвестно, заради многото открити нарушения по заведенията в "Слънчев бряг".

"Заведението Какао, Кубанита, The One, както и любимото ми Бедрум са построени в разрез с нормативните уредби за преместваеми обекти и се простират на декари площ върху дюните. Това, обаче, не попречи на Гечева да отговори на моя сигнал за нарушения с констатацията, че няма нарушения. Тези, както и други констатации на ДНСК и регионалните им поделения по морето, ме мотивираха да поискам оставката й. От вчера, госпожата е освободена. Вярвам, че следващият началник на ДНСК ще се съобразява единствено със закона и няма да угодничи на закононарушителите, независимо с кои на властта са свързани те", обяснява вижепремиерът в своя пост.