В ареста остават двама, завлекли пенсионерка в Айтос с над 11 100 лева, съобщи Районна прокуратура. По време на разследването е установено, че обвиняемите са се наговорили предварително да извършат измама по телефона. Свързали се с пострадалата и се представили за полицейски служители. По този начин я въвели в заблуждение и подвели да изтегли всичките си спестявания, за да им ги предаде.

Така жената трябвало да спомогне за разкриване и залавяне на измамници. Пострадалата предоставила всичките си спестявания, поставяйки ги в дамска чанта, която оставила до контейнер за боклук, намиращ се до голям супермаркет в град Айтос. Така тя изпълнила указанията на мнимите полицейски служители и се отдалечила от чантата с парите.

Жени от Харманли станаха жертви на „ало“ измамници

Жени от Харманли станаха жертви на „ало“ измамници

В единия случай заблудената хвърлила близо 3 бона през терасата

Обвиняемите са задържани в момент, в който прибират оставената от пострадалата сума. Установено е също така, че в домовете, обитавани от двамата обвиняеми, са открити вещи, които са отнети при други телефонни измами, осъществени в град Карнобат. Общата щета от телефонните измами, осъществени в двата града възлиза на над 95 000 лева.

Определението на Районен съд - Айтос подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Бургас.