От ГЕРБ реагираха на освобождаването на изпълнителния директор на Държавната консолидационна кампания (ДКК) Ваня Караганева, за което стана ясно вчера с прессъобщение на самата ДКК.

На пресконференция в централата на партията Александър Иванов повтори констатациите от прессъобщението на ДКК - Ваня Караганева с действия и бездействия ощетила държавата с десетки милиони левове - над 1 120 060 лв.

Припомняме, снощи от ДКК съобщиха за освобождаването на Караганева с мотив за "редица противозаконни действия и безотговорни бездействия".

Всичко това се случило под зоркия поглед на братството и сестринството на почтените на служебното правителство на Румен Радев и по-специално на Кирил Петков и Даниела Везиева в качеството им на служебни министри. Това ли е спестяването на държавните средства, това ли е начинът на запушването на дупките, от които изтича държавният бюджет, запита Александър Иванов.

Везиева уволнява трима от Съвета на директорите на ДКК

Везиева уволнява трима от Съвета на директорите на ДКК

Заради освобождаването от поста на шефа на компанията

Той настоя отговорните институции да потърсят истината и прозрачността. "Еднолично взимане на решения от колективен орган. Свидетели сме на такива еднолични решение, но надяваме се да не се стигне до законодателни, защото това ще е краят на нашата демокрация", предупреди Иванов.

Той призова още МВР на Бойко Рашков да осветят проблема и скандалът, който тресе държавата, да не остава извън светлината на прожекторите.

Любомир Талев добавяйки още информация от ДКК, припомни, че Караганева е била началник на кабинета на служебния министър на правосъдието Мария Павлова в първия служебен кабинет на Румен Радев. Сега Павлова е отново била в правосъдното министерство, само че като зам.-министър.

"Пленена държава - калинките на Румен Радев, назначени от Кирил Петков, продават на частна кампания бъдещото на целия военнопромишлен комплекс и на 4 000 души във ВМЗ", категоричен бе Талев.

КС не даде на Кирил Петков да събира още доказателства за гражданството си

КС не даде на Кирил Петков да събира още доказателства за гражданството си

До дни съдът ще се произнесе по казуса

Мартин Харизанов зададе няколко въпроса: Вярно ли е твърдението на Караганева, че всичките ѝ действия са били по заповед на Кирил Петков и Даниела Везиева? Знаел ли Кирил Петков, че назначавайки Караганева в ДКК тя е била и служител в Българската агенция по инвестиции или и тя, като него, е подала декларация с невярно съдържание?

Третият въпрос бе към президента Румен Радев: Господин Радев, тече ли овладяването от частни фирми на държавния военнопромишлен комплекс? Участвате ли в тази скрита приватизация и колко плаща олигархията за тези скрити услуги?