Две години условна присъда получи в Германия 45-годишен мъж, защото е насилвал две момичета от България да проституират във Федералната република.

Осъденият, който е от български произход и е баща на три деца, е изразил пред съда съжалението си за извършеното.

Леката присъда се дължи на факта, че деянието има 5-годишна давност.

Две сестри от България са се надявали да намерят работа в Германия като помощнички в кухня, детегледачки или келнерки, предаде БНТ. В търсенето трябвало да им помогнат двама мъже, единият от които беше осъден.

Органите на реда са го задържали съвсем случайно миналата година по време на митнически контрол. Чрез помощта на двамата мъже момичета са дошли във Федералната република през ноември 2001 година са били съответно на 18 и 23 години.

Вместо да сервират в някое кафе обаче, те били насилвани да проституират в публичен дом в град Алтенкирхен. При пристигането им са им били отнети паспортите.

Момичетата са били заплашвани с убийство и с разправа със семействата им в България. 50% от парите, които са изкарвали са отивали за собственика на бордея, а другата половина - за двамата партньори.

Едва две години по-късно по-малката от двете сестри е събрала смелост и подала иск в полицията.

Осъденият 45-годишен мъж заяви пред съда, че не той, а неговият партньор, който е в неизвестност е "мозъкът" на плана. Той го е запознал с двете момичета.