"Националната служба за охрана (НСО) не е подготвена за такива ситуации - да изведат силово обикновени хора. Тази структура, която се занимава с лична охрана не е подготвена за такива ситуации, за такива ситуации е жандармерията".

Това заяви проф. Николай Радулов в сутрешния блок на Би Ти Ви за протеста на медицинските сестри, които се барикадираха в Партийния дом, а 24-часа след това излязоха доброволно.

Припомняме, при почти 24-часовия си престой в сградата една от сестрите излезе на перваза на прозорец на третия етаж в сградата на бившия Партиен дом.

Борисов одобри действията на НСО

Борисов одобри действията на НСО

Какво толкова като сестрите са преспали в Партийния дом, пита премиерът

Според него, ако се вгледаме в начина, по който работи НСО, службата има защитни функции. По отношение на охраната на сградите досега са се сблъсквали с опити да се влезе в сграда, подчерта проф. Радулов и посочи, че медсестрите са влезли законно, но са останали незаконно в Партийния дом.

По думите на проф. Калин Гайдров, който също присъства в сутрешния блок на телевизията, преди всичко основният инструмент е информацията, за да има дисциплина и координация между различните служби. "Има правила и те трябва да се следват, след като тези жени са били приети по реда, те е трябвало по същия ред да бъдат изведени, когато е приключила необходимостта да присъстват там", коментира още проф. Калин Гайдаров.

Това не е краят, обявиха медсестрите след блокадата
Обновена

Това не е краят, обявиха медсестрите след блокадата

След 24-часова драма петте сестри излязоха доброволно от бившия партиен дом

По отношение на мерките за ограничаване на коронавируса у нас, проф. Николай Радулов отбеляза, че независимо от взетите мерки имало едно престараване, служебни лица през последните два дни непрекъснато излизали по медиите и ни обяснявали, че не трябва да се безпокоим и да се поддаваме на паника.

"Не трябва да се поддаваме на паника, защото колкото повече убеждаваш едни хора, че не трябва да се поддават на паника, толкова повече те вярват, че има паника", допълни проф. Радулов.