Въпреки че термометрите в Русе около 15 часа са показвали 39 градуса, това все пак не може да се определи като температурен рекорд.
Това е и най-горещата точка в страната за днес.

Най-топло на 24 юли е било преди две години, когато в Сандански са регистрирани 45 градуса на сянка, а в цялата страна температурната амплитуда е варирала между 40-45 градуса.

Днес в Сандански е било 37 градуса, съобщиха от пресцентъра на НИМХ.

Термометрите в София са се качили до 34 градуса, във Велико Търново е било 38 градуса, а в Благоевград - 35.

Във Враца на сянка е било 36 градуса, а в Кюстендил - 35.

Температурите се доближават до екстремните за сезона, но все пак не са рекордни и не се очаква и в следващите дни да бъдат надминати 40-те градуса, добавиха от НИМХ-БАН, добавяйки че утре се очаква да е най-топлият ден от лятото.

Междувременно от НАПИ съобщиха, че от днес влиза в сила забраната за движение на тежкотоварни автомобили с обща маса над 20 тона на територията на Областно пътно управление.

Това се налага заради високите температури с оглед предотвратяване образуването на трайни деформации по асфалтовите настилки. Ограничението е в сила от 13:00 до 21 часа.

По същите причини се ограничава движението на тежкотоварните автомобили с обща маса над 20 тона и на територията на ОПУ - Разград.