За Васил думите можеха да оборят нещата - не насилието. Това каза пред news.bg първата братовчедка на убития пред столичния клуб „Соло" Васил Александров.

Васко не е нападнал първи тези момчета. Убедена съм и че неговите приятели няма да скочат за подобна глупост като това някой да говори на английски. В случая играе политиката, смята Мария.

Тя потвърди историята за нощта на убийството, разказана вчера пред news.bg от останалите от компанията, празнувала рождения ден на братовчед й. Мария се познава много добре с момичетата, били с тях през тази нощ. Именно те още в шок са й обяснили какво точно се е случило.

Според нея не е възможно човек, който твърди, че е бил пребит и с комоцио да събере сили да избяга бързо или да си хване такси.

Мария не можа да си обясни и защо като са тръгнали да се бият не са се били с юмруци, а са извадили нож. „Защо не са ги намушкали поне в крака, в ръката?"

Според нея няма вероятност компанията на Кирил и Васил да се е познавала от по-рано с Илиан и да са имали стар конфликт. Двете компании също така не са се засичали в заведението. „Какво толкова може да си кажат за 5 метра?"

Тя не познава ранения Кирил, който е обвинен от приятел на Илиян, за предизвикания скандал. Припомняме, според него оцелелия Кирил се ядосал от факта, че групата говори на английски. Сдърпали се и той счупил чаша в главата на приятеля на Илиан. Именно заради това той му се притекъл на помощ и извадил нож - за да го защити.

Версията на компанията на Кирил и Васил е, че те просто са им казали „Наздраве".

Майката на Илиян смята, че смъртоносните удари може да не са нанесени от сина й.
                            Още...

Относно коментарите на майката на Илиян, че той може да не е убиецът, тя каза - „Всяка майка естествено ще си защити детето".

Мария беше категорична, че няма да остави братовчед й и Кирил Въжаров да бъдат забравени. Тя има идеята да направи интернет страница, на която да бъдат публикувани историите на всички загубили живота си по такъв нелеп начин.

„За да не бъде забравена Радостина и Стоян Балтов и всички онези, които са били само споменати в новините и за тези, за които изобщо нищо не се е съобщило, само защото не живеят в голям град".

Мария призова всички родители и близки, изгубили по подобен начин децата си, да се свържат с нея, за да може да бъде осъществен този проект. Имейлът й е delmari@abv.bg.