Все още продължава бедстващата обстановка в част от страната. В района на село Каменар има закъсали автомобили от миналата нощ, съобщи БНТ. Някои от тях са станали обект на вандалски набези. Има изпочупени прозорци и странични огледала. Очаква се по-късно през деня автомобилите да бъдат изтеглени, за да може да се изчисти пътната отсечка и да бъде възстановено движението по нея. Заради лошото време и снегонавяванията в община Долни чифлик две населени места са откъснати и няма достъп до тях. Общината е успяла с верижна техника да осигури стоки от първа необходимост - вода и хляб", каза Стоян Пасев, областен управител на Варненска област.

Все още не е отменено частичното бедственото положение в община Суворово. Някои от пътищата там са непроходими, но се почистват. Електрозахранването. Утежнена остава обстановката в Добричка област, където без ток са близо 20 села в общините Добричка, Каварна и Генерал Тошево. Нарушено е и водоснабдяването в областта заради прекъсване на тока в 3 помпени станции. Всички аварийни екипи работят по отстраняването на авариите по еректропреносната мрежа в селата без ток. Очаква се в късния следобед всички пътища да бъдат отворени.

Над 20 закъсали шофьори са били изведени в района на Варна – Добрич

Над 20 закъсали шофьори са били изведени в района на Варна – Добрич

Такава информация бе дадена от АПИ на извънреден брифинг

Тази нощ температурите паднаха под 0 градуса в цяла Североизточна България и на много места се образува поледица. Затова властите призовават хората да тръгват на път само при крайна необходимост. Ако се налага да пътуват - да шофират с повишено внимание и с автомобили, които са добре подготвени за пътуване при зимна обстановка. А в Бургаско - зимната обстановка е значително подобрена. АМ "Тракия" е отворена за движение, почистена и подходяща за зимни условия. Остават обаче затворени два пътни участъка. Трасето между село Изворище и град Каблешково и Дюленски проход.

Припомняме, тази сутрин имаше извънреден брифинг на АПИ. На него бе съобщено за 20 закъсали шофьори.