Полицията арестува 33 -годишен мъж, ограбил бензиностанция в Тополовград, съобщи МВР. Криминалистите започнали работа по случая на 12 март след сигнал за нахлул в бензиностанция маскиран мъж, докато служителката отчитала дневния оборот. По нейни данни, той опрял пистолет в главата й и взел парите - над 1500 лева. След като завързал ръцете й, задигнал мобилния й телефон и 5 кутии цигари, и избягал. Минути след като успяла да се освободи, служителката се обадила за помощ и дала описание на извършителя пред отзовалия се на сигнала полицейския екип.

В хода на работата по случая е осъществена координация между служители на ГДНП, ОДМВР-Хасково и ОДМВР-Велико Търново и под ръководството на наблюдаващия прокурор, вчера в късния следобед заподозреният за грабежа бил задържан в района на с. Патреш, област Велико Търново. Пред разследващите той признал за грабежа и разказал подробно за действията си. Като мотив посочил, че имал да изплаща кредит от предишен период. В хода на процесуално-следствените действия е намерен и пистолетът, който се оказал бутафорен, но на вид истински.

Прокуратурата в Ямбол задържа двама души за грабеж и опит за убийство

Прокуратурата в Ямбол задържа двама души за грабеж и опит за убийство

Обвиняемите И.И. и И.М са се опитали да отнемат сумата от 500 лева от възрастен човек от град Стралджа

Спрямо извършителя е повдигнато обвинение, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години. Днес с постановление на прокурор, той е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Продължава работата за изясняване и документиране на всички факти и обстоятелства по случая.

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков заяви, че е образувано досъдебно производство срещу вицепремиера и финансов министър Асен Василев за престъпление по служба