ВАП разпореди проверки на мрежите и съоръженията за външно осветление на общинските имоти в страната. Причината за проверката е заради инцидента, при който 10-годишно момче бе ударно от ток, протичащ към осветително тяло на спортна площадка в село Миндя.

При осъществяването им е необходимо контролните органи да предприемат всички предписани от нормативните актове мерки с цел защита сигурността на населението.

Проверките ще трябва да приключат в двумесечен срок, след което обобщените резултати ще бъдат докладвани на ВАП, за предприемане на съответни действия по реда на надзора за законност.

Изписаха от болницата удареното от ток дете в Миндя

Изписаха от болницата удареното от ток дете в Миндя

Очаква се да започнат проверки за изправността на всички осветителни тела

Припомняме, че на 14 септември бе съобщено, че 10-годишно момченце е постраддало, след като е било ударено от ток при игра на баскетбол във великотърновското село Миндя. Детето пострадало, след като допряло ограда на площадката.

Вчера детето бе настанено в болнично заведение. По-късно то бе изписано. Още вчера след инцидента стана ясно, че се очаква да започнат проверки за изправността на всички осветителни тела, които се в близост до детски площадки и училища на територията на община Велико Търново.